Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Για το νέο έτος...










Είμαστε στην ανατολή μίας ακόμα χρονιάς. Κύκλοι κλείνουν και άλλοι ανοίγουν.

Γεμίζει ο τόπος ευχές. Ευχόμαστε όσα έχουμε ανάγκη ή όσα θεωρούμε σημαντικά για τη ζωή μας, παρόλο που μερικές φορές ακούγονται σαν κάτι μακρινό από τη ζωή μας ή ουτοπικό…

Από την άλλη, δεν παύει την κάθε αρχή νέου έτους να τη θεωρούμε ορόσημο.

Ορόσημο γιατί γίνεται μια αναδρομή και ένα κοίταγμα της χρονιάς που έφυγε. Κοιτάζουμε όσα έγιναν, όσα προηγήθηκαν, όσα προκαλέσαμε ή δεχτήκαμε. Τα όμορφα και τα δυσάρεστα. Τις στιγμές και τα γεγονότα που έφεραν γέλιο ή θλίψη και δάκρυα. Αυτά είναι η παρακαταθήκη μας (όχι εμείς οι ίδιοι) και ο πλούτος μας, μιας και η ζωή είναι γεμάτη από ευχάριστα και δυσάρεστα και καθένα από αυτά σμιλεύει αυτό που είμαστε.

Έχοντας όλα αυτά ως παρελθόν, γεννιέται η ανάγκη να φτιάξουμε το παρόν και το μέλλον. Οι ευχές για υγεία, αγάπη, ευτυχία, δημιουργικότητα κ.ο.κ. δίνουν μια εικόνα –όχι ιδιαίτερα σαφή– για το πού θέλουμε να καταλήξουμε. Εκεί είναι ο «τόπος» που θέλουμε να βρισκόμαστε! Εκεί που υπάρχει αγάπη και υγεία και όλα τα καλά.

Οι ευχές όμως υπολείπονται σε κάτι! Ορίζουν το τέλος, όχι τη διαδρομή. Και αυτό είναι κάτι που ξεχνάμε και υποτιμούμε. Κάθε ευχή δεν πραγματοποιείται μόνη της – μαγικά! Χρειάζεται δουλειά, προσπάθεια, λάθη, αποτυχίες… Κάθε ευχή αλλά και κάθε όνειρο θέλει πολλή δουλειά και πριν από αυτό πολλά μικρά βήματα που καθένα μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό που οραματιζόμαστε και ευχόμαστε!

Για τη νέα χρονιά, εύχομαι ο καθένας να γράψει τις ευχές και τα όνειρά του και κάτω από αυτά να γράψει και να ζωγραφίσει την πορεία και κάθε βήμα, 
ώστε κλείνοντας το 2019 να δει πίσω και να καμαρώσει για αυτά που κατάφερε!   

Καλή χρονιά!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου